Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

«Δεν θα καταργήσουμε επίδομα αδείας και Δώρο Πάσχα»



«Δεν θα καταργήσουμε επίδομα αδείας και Δώρο Πάσχα»

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Τη διασφάλιση των εισοδημάτων των εργαζομένων εγγυήθηκε ο Υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος διαψεύδοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει προτάσεις για περικοπή επιδομάτων αδείας ή δώρου Πάσχα.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας και ο υπουργός Οικονομικών είναι σαφείς», τόνισε ο κ. Λοβέρδος. «Η χώρα έχει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα, δεν τίθεται όμως ζήτημα διακινδύνευσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα μισθού ή δώρου Πάσχα», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός επανέλαβε τη διαπίστωση για τη δεινή οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος και δήλωσε ότι «αν δεν γίνουν αλλαγές τώρα», τα Ταμεία «το 2015 δεν θα μπορέσουν να καταβάλλουν 14 συντάξεις.»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και το νομοσχέδιο για τις πρόσθετες εγγυήσεις στις «ελαστικές» μορφές εργασιακών σχέσεων. Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του υπουργείου που θα ολοκληρώσει το έργο της την ερχόμενη εβδομάδα επεξεργάζεται διατάξεις για αυστηρότερο πλαίσιο στην εκ περιτροπής εργασία και χρονικό περιορισμό στην εργασία με μπλοκάκι( μετά από τρεις μήνες απασχόλησης ο εργοδότης υποχρεούται να υπογράψει σύμβαση με τον εργαζόμενο ορισμένου η αορίστου χρόνου)

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: