Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ανώμαλη προσγείωση και για τους εργαζόμενους

΄Εκτακτα μέτρα βρίσκονται στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης για την τιθάσευση του ελλείμματος μετά και τη δραματική παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος επεσήμανε στο υπουργικό συμβούλιο ότι απειλείται η εθνική κυριαρχία.
Με στόχο να λάβουν το msg στις Βρυξέλλες, σκληρά μέτρα πρόκειται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα που θα περιλαμβάνουν "ακύρωση" των επιδομάτων Πάσχα και καλοκαιριού για τους εργαζόμενους.
Στις 10 και μισή ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια για να ζητήσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Αύξηση του ΦΠΑ, πάγωμα μισθών, κατάργηση του 13ου μισθού, αύξηση φόρων στα καύσιμα και των συντελεστών φορολόγησης, η συνταγή της Ιρλανδίας δηλαδή, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα έδιναν στις αγορές αυτό που απαιτούν, αφήνοντας την ελληνική οικονομία να ανασάνει από τις πιέσεις τους, όμως τα μέτρα σοκ δεν φαίνεται να περιλαμβάνονται – προς το παρόν τουλάχιστον – στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι ανακοινώσεις των πρώτων αντιλαϊκών μέτρων , όπως χαρακτηρίζονται κυρίως οι περικοπές μισθών και η κατάργηση επί του παρόντος του 13ου μισθού και των επιδομάτων αδείας, θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της έναρξης του Εθνικού διαλόγου.

Αυτό που θέλει να επιτύχει η κυβέρνηση είναι αποδείξει στις Βρυξέλλες ότι έχει πλήρη αντίληψη της κατάστασης.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: