Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΧΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.


Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Προκόπη Παυλόπουλου για την εικόνα της αστυνομίας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε τη ΝΔ για «τη διάλυση» της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο Πρ. Παυλόπουλος σημείωσε δηκτικά ότι επί ημερών διακυβέρνησης της...ΝΔ «δεν είχαμε ξυλοδαρμένο πρύτανη». «Καμία ανοχή δεν θα δείξουμε σε περιστατικά αυθαιρεσίας και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, όσοι βιαιοπραγούν ή ασκούν παράνομη βία σε βάρος πολιτών θα πηγαίνουν σπίτι τους», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Διαβεβαίωσε, μάλιστα ότι θα διαλευκανθεί πλήρως μέσω εισαγγελικής έρευνας και δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί με ημίμετρα ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου, Πακιστανού μετανάστη.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι το περιστατικό συνέβη πριν τις εκλογές και η νέα κυβέρνηση άμεσα και έμπρακτα έδειξε το ενδιαφέρον της απέναντι σε μια πρακτική συγκάλυψης που υπήρχε μέχρι τότε ενώ επέρριψε ευθύνες στην ΝΔ για τη διάλυση, όπως είπε, της αστυνομίας και την πλήρη αδράνεια στα σώματα ασφαλείας.
Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για ανακριβή καταγγελία κατά της ΕΛ.ΑΣ., από την οποία έπρεπε η κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη και απέδωσε τα όσα είπε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός για την υπόθεση του Πακιστανού μετανάστη σε επικοινωνιακό παιχνίδι.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ.Χρυσοχοΐδη περί διάλυσης της αστυνομίας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών σημείωσε δηκτικά ότι επί ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ «δεν είχαμε ούτε ξυλοδαρμένο πρύτανη ούτε μία μηχανή που πέφτει πάνω σε πολίτες και να είναι γυναίκα με κρανιοεγκεφαλική κάκωση».
Ανταπαντώντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης επέμεινε στις καταγγελίες του για δεκάδες βίαια περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και πρόσθεσε ότι επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης «η αστυνομική βία και η αυθαιρεσία κυριάρχησαν υπό τα όμματα της και στη συνέχεια κυριάρχησε η αδράνεια και η ανεξέλεγκτη βία στη χώρα».
Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θα αλλάξει την πολιτική ασύλου της χώρας.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: