Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ελεύθερος με όρους ο Πρ. Μαυρίδης


Ελεύθερος με όρους ο Πρ. Μαυρίδης

Της Βασιλικής Κόκκαλη

Ο Πρόδρομος Μαυρίδης – ο τελευταίος κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Siemens που ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού – αφέθηκε ελεύθερος με διάταξη της ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα.

Στον κ. Μαυρίδη επιβλήθηκαν, ωστόσο, οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Πρ. Μαυρίδης είχε κριθεί προφυλακιστέος τον περασμένο Μάιο και ενώ την έρευνα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens διενεργούσε ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός. Ο Π. Μαυρίδης, που κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες ότι χρημάτισε κάποιο πρόσωπο πολιτικό ή μη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Πρ. Μαυρίδη με περιοριστικούς όρους υπήρξε πρόταση εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος – πρώην γενικός διευθυντής της Siemens- έπρεπε να αποφυλακιστεί με όρους διότι δεν ήταν νόμιμες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απολογήθηκε καθώς με απόφαση του κ. Ζαγοριανού δεν του είχαν χορηγηθεί όλα τα έγγραφα της δικογραφίας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: