Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Εκπτωτικά κουπόνια για τους ανέργους

Ατομικό εκπτωτικό κουπόνι μέχρι και 50% σε ανέργους, που θα αφορά τρόφιμα πρώτης ανάγκης καθώς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων ομάδων του πληθυσμού.

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το μέτρο αυτό για την ανακούφιση των ανέργων θα είναι έτοιμο μέχρι το Φεβρουάριο και οι εκπτώσεις σε βασικά είδη διατροφής θα αφορούν, το ψωμί το κρέας και το γάλα.

Στόχος, όπως διευκρίνισε, είναι να υπάρξει συνεργασία με μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ ώστε η έκπτωση να φθάσει στο 50% αντί 20% με 30% που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο, μέσα από το κονδύλι ύψους 1,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Παράλληλα γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει συνεργασία τόσο με το ΜΕΤΡΟ όσο και με την ΕΘΕΛ για περαιτέρω μείωση των εισιτηρίων.

Σχολιάζοντας το μέτρο αυτό για τους ανέργους,ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε: "Ο υπουργός Εργασίας παριστάνει τον Καραμουντζούνη με δήθεν πρωτοβουλίες φιλόπτωχων ταμείων. Οι άνεργοι θέλουν δουλειά, όχι ελεημοσύνη".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: