Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

"Κοινός μας στόχος μία μεγάλη κεντροδεξιά"

"Είμαι στρατιώτης αυτής της παράταξης και θα παραμείνει στρατιώτης", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντηση της με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση, που διήρκεσε 40 λεπτά, ήταν πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία θέλησε να συμβολίσει την πρόθεσή του να αποκαταστήσει την ενότητα του κόμματος, μετά την εκλογική διαδικασία.

"Είχαμε μία πρώτη, πολιτική συζήτηση για τις πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και για τον κοινό μας στόχο, που είναι μια σύγχρονη, μεγάλη κεντροδεξιά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί", είπε κ. Μπακογιάννη.

Αποχωρώντας, η κ. Μπακογιάννη ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν θα τα λέει συχνά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και απάντησε: "Αλίμονο, στο ίδιο κόμμα είμαστε".

Στις 20.30 η πρώτη επίσημη ομιλία του ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

"Με την κυβέρνηση, σε άλλα θέματα θα είμαστε μαζί, σε άλλα απέναντι" επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι προσβλέπει σε ευρύτερες προσπάθειες διαλόγου και συναινέσεων.

Στον απόηχο της συνάντησης των δύο ανδρών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε στον Flash 96 ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα λεγόμενα εθνικά θέματα προς άγρα ψήφων.

"Στη Νέα Δημοκρατία συνυπάρχουν και πρέπει να συνυπάρξουν δύο τάσεις. Η λαϊκή η οποία πλειοψήφησε και η κεντρώα", τόνισε στο Mega ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Προϋπόθεση της ενότητας είναι να σεβαστούν αλλήλους νικητές και ηττημένοι, ενώ σημείωσε ότι η διαφορετική άποψη δεν συνιστά αμφισβήτηση του αρχηγού", πρόσθεσε.

"Το όλοι μαζί δεν λέει τίποτα- πρέπει να μείνουν εκτός όσοι προσέβαλλαν τον κόσμο", σημείωσε στον Flash 96 ο γαλάζιος συνδικαλιστής των αγροτών Θανάσης Κοκιννούλης, προσθέτοντας: "Τα Ι5 στο στρατό μένουν παραπίσω".

Τη Δευτέρα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία, μεταξύ άλλων, με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Αποτέλεσμα

Με τα ενσωματωμένα τμήματα να φτάνουν στο 98% το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ έχει ως εξής: Ψήφισαν 770.683 πολίτες.

Σαμαράς: 381.863 ψήφους (50,20%)
Μπακογιάννη: 300.605 ψήφους (39,51%)
Ψωμιάδης: 78.282 ψήφους (10,29%)
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: