Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

"Η κυβέρνηση έχει βάλει στο τραπέζι όλα τα ζητήματα"

"Παραλάβαμε την οικονομία μας σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της μεταπολιτευτικής ιστορίας μας. Ο απολογισμός του έργου της κυβέρνησης στις πρώτες 50 ημέρες είναι θετικός. Το έργο μας είναι πολλαπλάσιο από αυτό της ΝΔ στα πέντε χρόνια", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η κυβέρνηση δεν έκρυψε και δεν κρύβει τα προβλήματα, αλλά έχει "βάλει στο τραπέζι" όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες. "Η εντολή των πολιτών είναι ξεκάθαρη και η βούλησή μας αδιαπραγμάτευτη. Είναι η στιγμή για μεγάλες αποφάσεις και τομές", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει και ο ελληνικός λαός έχει εγκρίνει το σχέδιό της για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

"Τις στρατηγικές επιλογές μας τις έχουμε, επιζητούμε όμως τον κοινωνικό διάλογο, τη συμμετοχή", επισήμανε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι "θέλουμε την κοινωνία ολόκληρη σύμμαχο στην προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο διάλογος δεν είναι "προσχηματικός", αλλά διάλογος ουσίας. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί ως άλλοθι το διάλογο, δεν απεμπολεί την ιδεολογία και τις αξίες της, αλλά στη σημερινή κρίσιμη φάση ο διάλογος είναι απαραίτητος.

Για τα εργασιακά θέματα

Το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα "πολύπλοκο" και "δύσκολο" και "θα πρέπει να ρυθμιστεί", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν οι αποφάσεις του συμβουλίου Απασχόλησης της Ε.Ε., στο οποίο συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, για "περισσότερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις" σχετίζονται με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι θα ανοίξει διάλογος και δημόσια διαβούλευση κατά την οποία θα εκφραστούν πολίτες και φορείς, ώστε να υπάρξει νομοθέτημα.

Για την τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη

Κληθείς να σχολιάσει εάν οι τοποθετήσεις του Αμερικανού πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου αποτελούν "υποδείξεις για διαφορετική τροχιοδρόμηση της ελληνικής οικονομίας", ο Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε ότι "εμείς είμαστε που χαράσσουμε την οικονομική μας πολιτική και έχουμε δεσμευτεί τόσο προεκλογικά όσο και με τις προγραμματικές μας δηλώσεις πάνω στους άξονες που κινούμαστε".

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, συγκρότησε επιτροπή γενικών γραμματέων για τη "μαύρη" εργασία και τις "ανεπίτρεπτες" μορφές εργασίας που επιβαρύνουν και το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς επίσης και πως αργότερα θα υπάρξει ειδικό νομοθέτημα για τις σχέσεις εργασίας.

Για τη συνάντηση Παπανδρέου- Σαμαρά

Ερωτηθείς γιατί ο πρωθυπουργός έκρινε αναγκαίο να προσκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον νέο αρχηγό της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι "είμαστε μια κυβέρνηση ανοιχτή και δημοκρατική και πολλά από αυτά που κάνουμε δεν έχουν ξαναγίνει". Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει να αλλάξουν οι πολιτικές σχέσεις και δεν πρέπει να ξενίζει καμία πρόσκληση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "εμείς ζητήσαμε και ζητάμε συναίνεση από όλον τον ελληνικό λαό, από κόμματα, φορείς, πολίτες" και πως "δεν θα μπορούσε να λείψει αυτή η έκφραση της προσπάθειας διαλόγου και συναίνεσης με τον νέο αρχηγό της Ν.Δ.".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: