Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Κλείνουν ή συγχωνεύονται έως 250 υπηρεσίες

Στην εξέταση της συγχώνευσης, του κλεισίματος ή της παραχώρησης 200 έως 250 δημοσίων επιχειρήσεων, ΔΕΚΟ και νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου, προχώρησε στη συνεδρίαση της, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Θ. Πάγκαλος αναμένεται ανακοίνωση - λίστα για ορισμένες από τις υπηρεσίες αυτές, από το γραφείο του αντιπροέδρου, μέσα στην ημέρα.

Ερωτηθείς με αφορμή το γεγονός ότι ορισμένες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν ιδρυθεί με νόμο, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι για την παραπέρα πορεία τους, αλλού χρειάζεται έκδοση νέου νόμου, ενώ αλλού, όχι. Ενώ ερωτηθείς για τους υπαλλήλους τους, είπε ότι σε μερικούς από αυτούς τους οργανισμούς δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος.

Επίσης πρόσθεσε ότι σε ορισμένους από τους οργανισμούς αυτούς υπάρχει αξιόλογη περιουσία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι στο αγροτικό θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας, όπως επίσης και να μην υπάρχουν καταστάσεις που μπορεί να ενοχλούν κάποιες ομάδες αγροτών.

Θα βοηθήσουμε να αυξηθεί η ρευστότητά τους, νέο χρήμα δεν υπάρχει, είπε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε ότι από τους έντεκα στόχους που εξήγγειλε προεκλογικά ο πρωθυπουργός στις Σέρρες με βάση τους οποίους εξελέγη το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, οι 9,5 -γιατί ο ένας έχει δύο σκέλη- έχουν ικανοποιηθεί, ενώ από τα εφτά αιτήματα όσων είναι στα μπλόκα έχουν ικανοποιηθεί τα πέντε και πρόσθεσε ότι ο καθένας βλέπει πού υπάρχει η αδιαλλαξία.

Τέλος, ερωτηθείς για τις προσπάθειες του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα να ενοποιηθούν τα αιτήματα των μπλόκων, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι έχω μια φυσιολογική ταύτιση με όσους είναι στα μπλόκα, γιατί βλέπω ότι οι περισσότεροι είναι στα κιλά μου.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: