Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

"Κύριε Πρόεδρε, τιμήσατε το αξίωμα!"

Συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 12:45, ο πρωθυπουργός ενόψει και της έναρξης της διαδικασίας επανεκλογής του κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία τοποθετείται χρονικά σε περίπου 10 ημέρες.

«Είναι χαρά και τιμή να έρθουμε σήμερα σε εσάς με μία πρόταση που μας τιμά όλους για την επανεκλογή σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας«, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την «ευρύτατη πεποίθηση του ελληνικού λαού» ότι ο κ. Παπούλιας τίμησε το αξίωμα και ότι «σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα, έδωσε στίγμα θεσμικό και πολιτειακό με το οποίο ενίσχυσε το αίσθημα σιγουριάς, ασφάλειας και δημοκρατίας». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να επαναφέρουμε στην πολιτική ζωή της χώρας το αυτονόητο, να πράττουν δηλαδή όλοι το καθήκον τους.

Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας απάντησε ότι η ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών αποτελεί πρώτιστο καθήκον.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στις αγροτικές κινητοποιήσεις σημειώνοντας: «Η χώρα έχει δυσκολίες, βλέπετε και με το αγροτικό. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπλόκα, αλλά μέσα από το διάλογο και τη διάθεση όλων για μεγάλες ανατροπές». Μίλησε παράλληλα και για τον «μεγάλο και δύσκολο αγώνα διεθνώς» που δίνει η κυβέρνηση «για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας, και σε αυτή την πορεία, κύριε Πρόεδρε, η δική σας βοήθεια θα είναι πολύ χρήσιμη».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: