Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Εγκρίθηκε η Εξεταστική για Siemens

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens. Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με εκατέρωθεν βολές.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου, αναφερόμενος στην επιστολή Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να αποκαλυφθεί η αλήθεια..

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος διαμήνυσε ότι "τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης δεν θα τα καλύψουν οι κραυγές και ψίθυροι" και διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν θα ανεχθεί επιμερισμό ευθυνών ή επικοινωνιακά παιχνίδια.

"Ετοιμαστείτε για την εξόδιο ακολουθία του κυρίου Καραμανλή", τόνισε απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρη.

"Είναι σύνηθες φαινόμενο να γίνεται η χρηματοδότηση πάνω ή κάτω από το τραπέζι υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου", δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

"Αν πραγματικά η κυβερνητική παράταξη έχει την πρόθεση να διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος χρόνου", διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι "αναπαράγουν ίδιες πολιτικές που γεννούν υποθέσεις σαν τη Siemens, το Βατοπέδι, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου".

Ενόχληση στο περιβάλλον Καραμανλή

"Έχουν όλα εξηγηθεί- συντηρούν ένα θέμα που δεν υπάρχει για δικούς τους λόγους", διαμηνύει το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Η εν λόγω παρέμβαση έρχεται κυρίως ως απάντηση σε εσωκομματικές βολές. Βουλευτές της ΝΔ άφησαν υπονοούμενα κατά του πρώην πρωθυπουργού. "Χρήζει διευκρινίσεων" είπε για την επιστολή Καραμανλή προς Χριστοφοράκο ο Β. Μιχαλολιάκος, "να διερευνηθεί το θέμα" ζήτησε και ο Γ. Γιακουμάτος.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: