Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Εξεταστικές: Σήμερα "κληρώνει" για Siemens

Ονομαστική ψηφοφορία το απόγευμα

Τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για την υπόθεση Siemens αναμένεται να αποφασίσει σήμερα Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής. Η σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ έχει βρει σύμφωνα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στόχος είναι η αναζήτηση των διαδρομών του μαύρου χρήματος, που δόθηκε επί σειρά ετών από την εταιρία σε πολιτικά κόμματα, πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους.

Η ονομαστική ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης τα ονόματα των βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων, που θα μετάσχουν στην 19μελή Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής θα είναι τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και η προθεσμία για την υποβολή πορίσματος η 15η Μαρτίου 2010.

Από το ΠΑΣΟΚ είναι οι: οι Χρύσα Αράπογλου, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Νικόλαος Ζωΐδης, Αργύρης Λαφαζάνης, Σπύρος Μοσχόπουλος, Εμμανουήλ Μπεντενιώτης, Δημήτρης Παπουτσής, Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος και Δημήτρης Τσιρώνης.

Από τη ΝΔ είναι οι: Νικόλαος Δένδιας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Ελευθέριος Αυγενάκης, Ελισάβετ Βόζεμπεργκ και Σάββας Αναστασιάδης.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: