Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η κοινοπραξία μιλά για 4 μήνες Πάσχα βλέπει ο Ρέππας για τα Τέμπη

Το Πάσχα βάζει ως στόχο για να παραδοθεί ο δρόμος τω Τεμπών στην κυκλοφορία, ο υπουργός υποδομών μεταφορών και δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, παρά το γεγονός ότι στην έκθεση που παραδόθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο από την κοινοπραξία του έργου, τίθεται χρονοδιάγραμμα δεκαέξι εβδομάδων.

Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων απέδωσε ευθύνες στον παραχωρησιούχο για την μη έγκυρη διάγνωση και επιμέλεια του φαινομένου των κατολισθήσεων, μολονότι όπως ανέφερε ήταν γνωστό από παλιά ότι η περιοχή εμφανίζει έντονα γεωλογικά προβλήματα.

Το υπουργείο πάντως δηλώνει ότι θα περιμένει την κρίση των ειδικών επιστημόνων και αν χρειαστεί ο χρόνος της παράδοσης του έργου θα παραταθεί προκειμένου τα Τέμπη να παραδοθούν με ασφάλεια στην κυκλοφορία.

Αυτό επισήμανε ο κ. Ρέππας σε ερώτηση του protothema gr. σχετικά με την αναφορά της κοινοπραξίας στην έκθεση σύμφωνα με την οποία το έργο μπορεί να παραδοθεί νωρίτερα αλλά σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη θα αναλάβει το δημόσιο.

Ελλιπής η προμελέτη

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την προμελέτη που κατατέθηκε από τον παραχωρησιούχο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δώσει περισσότερα στοιχεία και να εξειδικεύσει τη μεθοδολογία της αποκατάστασης των Τεμπών υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα σύνθετο και δύσκολο έργο.

Ο κ. Ρέππας ανέφερε επίσης ότι όσο πιο σύντομα κατατεθεί η μελέτη τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσουν οι εργασίες θεραπείας το οδικού δικτύου.

Προς το παρόν οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις τρεις εναλλακτικές διαδρομές του επαρχιακού οδικού δικτύου (ανατολικός παράδρομος Αγιάς Αγιόκαμπος- Ομώλιο, Λάρισσας Ελασσώνας Κοζάνη, Δυτικός παράδρομος Καλαμπάκα Τρίκαλα προς Παναγιά Γρεβενά) το οποίο πρόκειται να αναβαθμιστεί σε μήκος 120 χιλιόμετρων.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: