Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

GPO: Προβάδισμα 11μονάδων για το ΠΑΣΟΚ

Καλό βαθμό βάζουν οι πολίτες στις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρωθυπουργός συνεχίζει να διατηρεί το ισχυρό του έρεισμα, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το Mega.

Θετικά κρίνει το 53,9% το έργο της κυβέρνησης τις 100 πρώτες ημέρες, ενώ το 62,8% των ερωτηθέντων εκφράζεται θετικά για τον Γιώργο Παπανδρέου. Αντίθετα αρνητική άποψη έχουν οι Έλληνες για την αξιωματική αντιπολίτευση. Το 56,7% κρίνει αρνητικά το έργο της ΝΔ αν και για τον Αντώνη Σαμαρά οι 5 στους 10 ερωτηθέντες εκφράζουν θετική άποψη με ποσοστό 50,6%.

Στην ερώτηση ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 51,3% και ο Αντώνης Σαμαράς το 28,3%, ενώ τουλάχιστον οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της οικονομίας.

Στο ακανθώδες θέμα της οικονομίας οι πολίτες σε ποσοστό 58,6% πιστεύουν ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα προβλήματα της ικανοποιητικά, ωστόσο το 63,3% της καταλογίζει καθυστέρηση σε εξαγγελίες συγκεκριμένων μέτρων οικονομικής πολιτικής. Υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης πιστεύει το 55,2%, την ώρα που οι 7 στους 10 ζητούν η οικονομική πολιτική της Ελλάδας να κινηθεί προς την κατεύθυνση που υποδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να μην χορηγηθεί Ελληνική ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που βρίσκονται πέντε χρόνια στην Ελλάδα λένε οι 5 στους 10 Έλληνες, αν και το 64,9% βλέπει θετικά την χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των νόμιμών μεταναστών. Οι 6 στους 10 ερωτηθέντες από την GPO απαντούν ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για τους μετανάστες.

Τέλος στη πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με 40,3% έναντι 29,3% που συγκεντρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 7% για το ΚΚΕ, 5,5 για το ΛΑΟΣ, 4,2 για τον ΣΥΡΙΖΑ και 3% για τους Οικολόγους Πράσινους. Σημειώνεται ότι το 10,7% δεν έδωσε απάντηση.


nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: