Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ανεξάρτητη υπηρεσία ασύλου ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου

Ανεξάρτητη υπηρεσία ασύλου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ο Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Αντόνιο Γκουτιέρες για τις προωθούμενες αλλαγές στο θέμα του ασύλου και της ιθαγένειας των μεταναστών.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του Οργανισμούς στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα. Κάλεσε, μάλιστα, την ΕΕ να κατανοήσει τη δυσανάλογη πίεση που δέχεται η χώρα μας και να τη συνδράμει με όλα τα μέσα. Ο ίδιος τόνισε ότι υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για το άσυλο, την ιθαγένεια και την υποδοχή των μεταναστών.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Γκουτιέρες για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση εντός των προσεχών εβδομάδων, κατανέμοντας τα σε πέντε προτεραιότητες: Τη στενή επιτήρηση συνόρων, την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας ανθρώπων, τη σωστή διαχείριση των πολιτικών προσφύγων για την προστασία εκείνων που πραγματικά διώκονται, τη συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, την ΕΕ και τις γειτονικές χώρες και την ομαλή ένταξη νομίμων μεταναστών, ειδικά της δεύτερης γενιάς, καθώς και τη ριζική αλλαγή της πολιτικής ασύλου.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: