Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ξεπέρασαν τα 8 δισ. οι προσφορές


Ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ οι προσφορές για τα 5ετή ομόλογα που εκδίδει σήμερα το ελληνικό δημόσιο, αναφέρουν στο Bloomberg τραπεζίτες που συμμετέχουν στην έκδοση.

Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι το 5ετές ενδέχεται να τιμολογηθεί στις 375 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap επιτόκιο αναφοράς.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά 5ετή ομόλογα υποχωρούν σήμερα, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 6,03%.

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.

Θέλουμε δύο με τρία χρόνια για να σταθούμε στα πόδια μας από την κρίση δήλωσε στο ραδιόφωνο του Flash 96 ο πρόεδρος της οικονομικής και κοινωνικής επιτροπής Χρήστος Πολυζογώπουλος προβλέποντας ότι θα χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας.


Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ορίσθηκαν 6 τράπεζες ως ανάδοχοι για την επικείμενη έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου αναφοράς, λήξης 20 Αυγούστου 2015.

Οι τράπεζες είναι οι Credit Suisse, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Εθνική Τράπεζα και EFG Eurobank.

«Η έκδοση θα πραγματοποιηθεί και θα τιμολογηθεί στο προσεχές μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές», είπε ο ΟΔΔΗΧ σε ανακοίνωσή του.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε το απόγευμα της Παρασκεύης και εκτιμάται ότι θα έχει κλείσει μέχρι την Τρίτη. Η μέθοδος έκδοσης του δανείου είναι κοινοπρακτική, μια ενδιάμεση διαδικασία μεταξύ της ανοιχτής δημοπρασίας, όπου τα επιτόκια διαμορφώνονται ελεύθερα από τις προσφορές των βασικών διαπραγματευτών και της μεθόδου της ιδιωτικής τοποθέτησης, όπου οι όροι έκδοσης του δανείου συμφωνούνται με τις εκδότριες τράπεζες.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: