Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Διατάχθηκε έλεγχος και στα "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα"!...


...μετά τον ΕΟΤ. Άλλη μια δικαίωση για το Press-gr!

Από τον Χάρη Φλώρο

Μετά τον ΕΟΤ, οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος διατάχθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για την τελευταία τριετία, και στην Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.
Αντικείμενο της έρευνας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, είναι η εξέταση της νομιμότητας των διαδικασιών ανάθεσης μελετών, έργων, προμηθειών, καθώς και των τυχόν αγορών, ανταλλαγών, πωλήσεων και εκμισθώσεων των ακινήτων της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση "το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για πλήρη εξυγίανση, διαφάνεια και εξορθολογισμό των εξόδων τόσο στην ΕΤΑ όσο και στον ΕΟΤ όπου την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίστηκε επίσης να διενεργηθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος, όχι μόνο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το σώμα επιθεωρητών-ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, αλλά και από ορκωτούς ελεγκτές".
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση - δικαίωση για το Press-gr που...

επανειλημμένα είχε αποκαλύψει πολλά από τα παρατράγουδα στην ΕΤΑ και τα οποία αποσιωπούσαν εφημερίδες και κανάλια. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, δε, το Press-gr έγραφε (δείτε εδώ) ότι πρέπει να γίνει έλεγχος τώρα και στα "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα", όπως είναι η άλλη ονομασία της ΕΤΑ. Και σημειώναμε ότι ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει ουκ ολίγες καταγγελίες για τα περίφημα ΕΤΑ για συμβάσεις, αποφάσεις, αναθέσεις, κονδύλια κοκ ότι κανονικό φαγοπότι γινόταν εκεί μέσα και ότι δεν γινόταν τίποτε χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Μαρκόπουλος ο οποίος είχε τοποθετήσει και ανθρώπους του σε θέσεις - κλειδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: