Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Οι αγρότες διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας


Παραγωγοί από το μπλόκο της Νίκαιας κατευθύνονται στο Ζάππειο, όπου διεξάγεται η διημερίδα για το αγροτικό. Μιλώντας στο Ζάππειο, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή τόνισε ότι το αγροτικό πρόβλημα έχει τεθεί στην κοινωνία και πως η κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη να κάνει τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, σε απόλυτη συνεργασία με τους αγρότες».

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, σημείωσε ότι και "από το δικό μας τομέα, της Ανάπτυξης και της Ανταγωνιστικότητας θα συμβάλλουμε στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν οι αγρότες προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημά τους".

Παράλληλα με τη διαδικασία του Ζαππείου, έχουν ξεκινήσει οι σχετικές ομάδες εργασίας οι οποίες εξετάζουν οκτώ άξονες - προβλήματα της ελληνικής γεωργίας, με τη συμμετοχή πάνω από 350 εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων.

Κλειστές έως τις 14:30 κρατούν οι παραγωγοί της Θεσσαλίας και τις παρακαμπτηρίους των Τεμπών, ενώ αγρότες κρατούν κλειστή και την Εγνατία οδό, στο τμήμα Σερρών-Καβάλας, στο κόμβο των Κερδυλλίων.

Οι αγρότες στις Σέρρες έκλεισαν σήμερα και τη σιδηροδρομική γραμμή στο σταθμό του Προμαχώνα, ενώ αποκλεισμένη παραμένει και η οδική διέλευση του μεθοριακού σταθμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΑΣ Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, η σιδηροδρομική γραμμή θα παραμείνει κλειστή για αρκετές ώρες, παρεμποδίζοντας τη διέλευση των εμπορικών και επιβατικών αμαξοστοιχιών από και προς τη Βουλγαρία.

Εκτός, όμως, από τη σιδηροδρομική γραμμή από και προς Βουλγαρία, οι παραγωγοί αποφάσισαν να αποκλείσουν από τις 13.00 και επ’ αόριστον, τόσο την παλιά εθνική οδό Σερρών - Καβάλας, όσο και τους παρακαμπτήριους δρόμους.

protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: