Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Εξέγερση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά υπουργών

Χωριστό νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζονται λεπτομερώς όλα τα θέματα θα κατατεθεί αύριο στη βουλή, νέο πλαίσιο για την επαναφορά της φορολόγησης των γονικών παροχών και δωρεών.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά την κατακραυγή από βουλευτές, μέσα ενημέρωσης και κοινή γνώμη, απέσυρε τη γενικόλογη τροπολογία που είχε καταθέσει για το θέμα αυτό την περασμένη πέμπτη σε ένα άσχετο, με τα οικονομικά, νομοσχέδιο, και αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει την τακτική του καθώς υπήρχαν φόβοι να θεωρηθεί ακόμη και αντισυνταγματική η ρύθμιση.

Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατ’ επειγόντως από τη βουλή την επόμενη εβδομάδα. Η αναδίπλωση αυτή, ο κ. Παπακωνσταντίνου, την ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ όπου πολλοί βουλευτές επέκριναν το οικονομικό επιτελείο αλλά και το μέγαρο Μαξίμου για προχειρότητες και λάθη στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ενώ επισήμαναν και την αρνητική εικόνα που υπάρχει πολλές φορές με τις δημόσιες συγκρούσεις υπουργών.

Μεταξύ των άλλων, η Βάσω Παπανδρέου είπε ότι ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κυβέρνηση δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται ενώ ο Κώστας Γείτονας σημείωσε ότι ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί από αντιεξουσιαστές υπουργούς.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: