Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Συνεργασία Aριστεράς - ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Κύρκος


Συνεργασία Aριστεράς - ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Κύρκος

Η πρωτοβουλία του Λεωνίδα Κύρκου να καλέσει 45 προσωπικότητες της πολιτικής, του πολιτισμού και των γραμμάτων σε δείπνο προκάλεσε προκαταβολικά έντονες αντιδράσεις.

Τη Δευτέρα το βράδυ ο Λεωνίδας Κύρκος τάχθηκε υπέρ μίας συνεργασίας των κομμάτων της Δημοκρατικής αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων του κέντρου.

Χαρακτήρισε ακριβές το σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" και κατηγόρησε για ανευθυνότητα όσους το αμφισβητούν και ψάχνουν για σκοπιμότητες πίσω από αυτή την πραγματικότητα.

Επίσης ανέφερε ως καλό δείγμα εναλλακτικής πάλης την τελευταία απεργία του ΠΑΜΕ. Υποστήριξε ωστόσο, ότι πρέπει να αποφεύγονται οι πρωτοβουλίες που ταλαιπωρούν την κοινωνία.

Αναφερόμενος εμμέσως στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τμήμα του και έκανε λόγο για "τάχα επαναστάτες που αντιμάχονται την έννοια του συμβιβασμού και πυροδοτούν επικίνδυνες εκρήξεις όπως τα Δεκεμβριανά".

Ακόμη, τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού άσυλου.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι όμως και η ηγεσία του Συνασπισμού, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση αλλά και αντιδράσεις από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: