Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

"Δραματική η κατάσταση από τα άδεια Ταμεία"

Με δραματικούς τόνους αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας για την ταμειακή κατάσταση του ΟΑΕΔ: "Μία αλόγιστη, απερίσκεπτη και καταναλωτική διαχείριση του ΟΑΕΔ επί 5 χρόνια, έφερε τον Οργανισμό σε μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά ταμειακή κατάσταση. Τα άδεια Ταμεία αποτελούν απτή απόδειξη αυτής της δραματικής κατάστασης", είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

"Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ κι εμείς δίνουμε αγώνα, μέρα με τη μέρα, για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε", πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εργασίας διεκδικεί περισσότερα από 100 εκ. ευρώ από τον ΟΤΕ για λογαριασμό του ΙΚΑ, αλλά και για την εθελούσια έξοδο που πραγματοποίησε ο Οργανισμός το 2004. "Κάθε ευρώ είναι χρήσιμο για το ΙΚΑ και θα διεκδικήσουμε ότι χρωστάει ο ΟΤΕ στο Ίδρυμα", δήλωσε ο υπουργός κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός Εργασίας- κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος- δεσμεύθηκε ότι την προσεχή Τρίτη θα διευκρινίσει τη θέση της κυβέρνησης για την επιβολή νέου φόρου στήριξης του ασφαλιστικού συστήματος.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν συζητήθηκαν όλα τα σενάρια για τη χρηματοδότηση. Η εκπρόσωπος του υπουργείου, Πατρίνα Παπαρηγοπούλου, στις προτάσεις της περιλαμβάνει τη θέσπιση νέου φόρου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης, στη βενζίνη ή στο ΦΠΑ, ενώ έθεσε και θέμα εισαγωγής του κεφαλαιοποιητικού συστήματος.

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ κατέθεσε 35 προτάσεις. Ζητάει να καταβάλλεται ποσοστό από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών της δημόσιας περιουσίας, καθώς και ποσοστό επί των δημοσίων συμβάσεων για μεγάλα έργα, ενώ απορρίπτει την επιβολή νέου φόρου που πρότεινε το υπουργείο Εργασίας.

ΟΑΕΔ: "Οι άνεργοι δεν πρέπει να ανησυχούν"

Έντονες προσπάθειες καταβάλλει καθημερινά ο ΟΑΕΔ, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αφού βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, οι άνεργοι δεν πρέπει να ανησυχούν.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός έχει περιέλθει σε αυτήν την οικονομική κατάσταση και αυτό οφείλεται στις κεντρικές πολιτικές επιλογές των τελευταίων ετών, κυρίως, ως προς την υλοποίηση προγραμμάτων, τα οποία έγιναν χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι, αλλά και χωρίς να έχει ληφθεί η οποιαδήποτε πρόνοια ή να έχει γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός για την αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας.

"Ούτε σάλιο"


Τη Δευτέρα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Λοβέρδος είχε δηλώσει
: "Στο υπουργείο Εργασίας, για να καταλάβετε την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, τα ταμεία είναι άδεια κι όταν λέμε είναι άδεια, είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο, πώς να σας το πω αλλιώς;".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: