Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

«Βόμβα» Παπουτσή στη Βουλή


«Βόμβα» Παπουτσή στη Βουλή

Νέα «βόμβα» από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Παπουτσή, αυτή τη φορά για την τροπολογία για τις γονικές παροχές.

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκε η τροπολογία, ο κ. Παπουτσής έκανε ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία λέγοντας ότι είναι η τελευταία φορά και ότι στο μέλλον η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δε θα δεχθεί άλλη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο (η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος).

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι η τροπολογία κατατέθηκε με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, κατά συνέπεια μπορεί να συζητηθεί και να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο.

Στην παρέμβασή της η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη συμφώνησε με τον κ. Παπουτσή, συμπληρώνοντας όμως ότι η κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος είχε να κάνει με το επείγον του θέματος.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία ζήτησαν να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία.

Η συζήτηση της τροπολογίας στην Επιτροπή θα διεξαχθεί την Πέμπτη παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει και ακρόαση φορέων.

Απάντηση Πεταλωτή

Αναφορικά με τη διαφωνία που εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής για τη διαδικασία της κατάθεσης της τροπολογίας για τις γονικές παροχές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην υπάρχουν οι λεγόμενες “νυχτερινές” τροπολογίες, “όπως γινόταν κατά κόρον”.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “στη συγκεκριμένη περίπτωση η τροπολογία κατατέθηκε εμπρόθεσμα, πριν τη συζήτηση στη Βουλή, άρα κανείς βουλευτής δεν θα στερηθεί του δικαιώματος να εκφράσει την άποψη του επί της τροπολογίας να γίνει επεξεργασία στην επιτροπή, να διασαφηνιστεί, έτσι ώστε στην ολομέλεια της Βουλής να πάει ένα συγκεκριμένο επεξεργασμένο νομοθέτημα”. Εξήγησε δε ότι υπήρξε μια έκτακτη, συγκεκριμένη ανάγκη σε αυτή την περίπτωση.

.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: