Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Δραματικό διάγγελμα Παπανδρέου για την οικονομία



Επίσης για την τόνωση των εσόδων το 2010 αυξάνεται ο φόρος στα καύσιμα. Για το ασφαλιστικό, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σαφής, λέγοντας ότι η βιωσιμότητα περνά και από την αύξηση των ορίων ηλικίας. Για το φορολογικό νομοσχέδιο, τόνισε ότι οι έχοντες και κατέχοντες θα συμβάλουν περισσότερο, μεσώ της ακίνητης περιουσίας, της φορολόγησης μερισμάτων μεγαλομετόχων και της φορολόγησης των οφ σορ εταιρειών.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε εκ νέου ότι δεν αντέχει η χώρα μπλόκα και κινητοποιήσεις.

"Βιώνουμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της Μεταπολίτευσης", τόνισε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε πως είναι «εθνικό χρέος να ακυρώσουμε τις προσπάθειες που γίνονται να σπρώξουν τη χώρα στο γκρεμό».

Αντιδράσεις

"Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις μας. Γι' αυτό άλλωστε αποφασίστηκε και η 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη. Τα μέτρα, δεν θα είναι τα τελευταία και ως εκ τούτου και για αυτά, αλλά και για τη συνέχειά τους, η συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις της επόμενης Τετάρτης είναι καθοριστική για τις εξελίξεις" ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

"Ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε συγκεκριμένα μέτρα, λίγα λεπτά αργότερα εξήγγειλε δέσμη μέτρων αποσπασματικών. Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση, ζητάει άλλοθι" αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος. Ανέφερε ότι η ΝΔ διαφωνεί με αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και ζητά ειδική πρόνοια στήριξης για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για το ασφαλιστικό.

"Ο λαός να μην πέσει στη φάκα που στήνει η κυβέρνηση με δόλωμα τη φορολόγηση των άπιαστων οφ σορ εταιριών και κάποιων φυσικών προσώπων, για να πάρει σαρωτικά μέτρα κατά των εργαζομένων και να ενισχύσει την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών" αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

"Η νέα αντιλαϊκή θύελλα για την οποία μιλούσε το ΚΚΕ προεκλογικά, ήρθε, θα συνεχιστεί πιο άγρια και δεν θα έχει τελειωμό. Το επιβεβαιώνει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η άγρια φορολογία, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, το πάγωμα ακόμα και των ελάχιστων προσλήψεων" προστίθεται.

"Ενώ ο πρωθυπουργός έχει συλλάβει το νόημα της κρίσης και τους συντελεστές που την εξέθρεψαν, δείχνει να μην έχει βρει αποτελεσματικό αντίδοτο, αναφέρει το ΛΑΟΣ ζητώντας να πληροφορηθούν το ακριβές σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: