Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Στην Ινδία ο Παπανδρέου

Διεθνής Σύνοδος για την αειφόρο ανάπτυξη

Τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας αναμένεται να φτάσει στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να λάβει μέρος στη διεθνή σύνοδο για την αειφόρο ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην ινδική πρωτεύουσα με το κυβερνητικό αεροσκάφος τύπου Gulfstream, συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του.

Το πρωί της Πέμπτης (στις 07.30 ώρα Ελλάδας) ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Ινδό ομόλογό του και πρωθυπουργό της πολυπληθέστερης δημοκρατίας του πλανήτη κ. Μανμοχάν Σινγκ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα τεθούν θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί με τον βουλευτή κ. Ραούλ Γκάντι, έναν από τους ανερχόμενους Ινδούς πολιτικούς και υποψήφιο να διαδεχθεί τον κ. Σινγκ στην πρωθυπουργία της Ινδίας.
Οι εργασίες του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου ξεκινούν το πρωί της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου με ομιλίες των συμμετεχόντων πρωθυπουργών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Παπανδρέου. Στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έχει συναντήσεις με ηγέτες ξένων χωρών όπως η τετ α τετ συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας κ. Γενς Στόλτενμπεργκ που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος). Αργότερα το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες με την πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος του Κογκρέσου κυρία Σόνια Γκάντι.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: