Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ενέκρινε η Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Την έγκρισή της στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας έδωσε η Κομισιόν. Η Ελλάδα έχει διορία έως τα τέλη του 2012 για να μειώσει το έλλειμμα προϋπολογισμού της κάτω του 3% του ΑΕΠ. Με την επισήμανση ότι πρέπει να σταματήσουμε την πορεία της χώρας προς το γκρεμό ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε σκληρά μέτρα για την οικονομία. Αποκλιμάκωση στα σπρεντ (332 μ.β.).

"Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για να διορθώσει τις δημοσιονομικές της ανισορροπίες και να αναμορφώσει την οικονομία της. Οι χθεσινές ανακοινώσεις ενισχύουν τη δέσμευση της κυβέρνησης να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος για πιο διατηρήσιμα δημόσια οικονομικά και μία πιο ανταγωνιστική οικονομία", δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια.

"Η Κομισιόν θα παρακολουθεί την υλοποίηση του προϋπολογισμού και των μεταρρυθμίσεων πολύ στενά και τακτικά και καλωσορίζει την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να υιοθετήσει περαιτέρω μέτρα όπως και όταν κριθεί αναγκαίο", πρόσθεσε ο αρμόδιος επίτροπος.

Η Κομισιόν ζητά από την Ελλάδα να δώσει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων που έχει ανακοινώσει μέσα σε ένα μήνα. Επίσης, λεπτομέρειες θα πρέπει να δοθούν κατά τους επόμενους μήνες και για τα σχέδια του 2011 και το 2012. Όπως αναμενόταν, η Ελλάδα εντάσσεται στο άρθρο 126(9) της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, το οποίο επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: