Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...


Ως «σχήμα οξύμωρο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το γεγονός ότι η πορεία της χώρας κρίνεται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων, άνευ προηγουμένου, τόνισε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, επισημαίνοντας... ότι το άλμα του κόστους κρατικού δανεισμού είναι «εντελώς αδικαιολόγητο».
«Το επίπεδο των spreads των ελληνικών ομολόγων είναι εντελώς αδικαιολόγητο σε σχέση με την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι στο έλεος των δανειστών της, πρέπει να μπορεί να καθορίζει την δική της πορεία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη διεθνή οικονομική κρίση σημειώνοντας ότι ένα χρόνο μετά την κρίση οι κυβερνήσεις δεν έχουν πάρει τα μαθήματα που θα έπρεπε με αποτέλεσμα να επικρατεί ακόμη αδιαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μάλιστα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή οι αγορές έχουν προβάδισμα έναντι της πολιτικής. Και κατέληξε: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι οικονομικό αλλά και πολιτικό».
Τέλος, για το Πρόγραμμα Σταθερότητας (ΠΣΑ 2010-2012), το οποίο έχει πάρει με πολύ αυστηρούς όρους το «πράσινο φως» της Κομισιόν, σημείωσε ότι είναι ένα «σχέδιο που περιγράφει με λεπτομέρεια τις πολιτικές και τα μέτρα που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, δεν μιλάμε για την απλή περικοπή μισθών, αλλά για βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές, για αλλαγή βιώσιμη η αλλαγή και όχι προσωρινή».
«Το ΠΣΑ έχει στόχο να απελευθερώσει τη χώρα μας από το βραχνά αυτών των επιθέσεων να απελευθερώσει τις δυνατότητες της χώρας. Το σχέδιο είναι η απάντηση στα προβλήματα όχι μόνο τα σημερινά αλλά και για το μέλλον. Θα πετύχουμε τη δημοσιονομική διόρθωση, αλλά αν δεν υπάρξει ανάπτυξη η διόρθωση δεν θα είναι βιώσιμη» τόνισε.
«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης κατά γράμμα» προσέθεσε.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: