Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

«Πολύ ικανοποιητική η απόφαση της ΕΕ» για τη στήριξη της Ελλάδας, λέει ο Γ.Παπανδρέου




Για έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό με μειοψηφική συμμετοχή του ΔΝΤ, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

«Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή θέση της, η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής» τόνισε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου σε δηλώσεις τους μετά τη συμφωνία των χωρών της Ευρωζώνης για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Η Ευρώπη έκανε ένα μεγάλο βήμα, με αποφασιστικότητα οι Ευρωπαίοι ηγέτες προστατεύουν το ενιαίο νόμισμα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «πολύ ικανοποιητική».

Η Ελλάδα βγαίνει πιο ισχυρή. Κινηθήκαμε με σύνεση και αποφασιστικότητα. Κάναμε και κάνουμε αγώνα δρόμου, πείσαμε διεθνείς αγορές και Ευρωπαίους εταίρους ότι έχουν να κάνουν με μία αξιόπιστη Ελλάδα, που έχει σχέδιο, υπογράμμισε.

Είναι μία ευρωπαϊκή απόφαση, ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός με μειοψηφική συμμετοχή του ΔΝΤ, που εγγυάται τη σταθερότητα της ευρωζώνης και του ευρώ, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Η απόφαση της ΕΕ είναι σημαντική και συμβολική, ανήμερα της επετείου της εθνικής μας εορτής, συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση της ΕΚΤ να παρατείνει χρονικά (μετά το 2011) τους «χαλαρότερους» κανόνες αποδοχής των ελληνικών κρατικών ομολόγων ως εγγύηση για τη χορήγηση ρευστότητας (δανείων) στις ελληνικές τράπεζες.

Και ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας:

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό μας πρόβλημα, αλλά όχι μόνο αυτό. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Χτίζουμε βάσεις για βιώσιμη οικονομία, με διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη, την Ελλάδα του αύριο και θα το επιτύχουμε με τον ελληνικό λαό.»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: