Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Goldman Sachs: Στα 20 δισ. η βοήθεια του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Συνεχίζεται η φημολογία από ξένους οίκους, η οποία δεν είναι και τόσο αθώα πολλές φορές, περί πιθανής παροχής βοήθειας στην Ελλάδα ύψους 20 δισ. ευρώ – 27 δισ. δολ. - από το Διεθνές νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με σημείωμα της Goldman Sachs Group.

Το στίγμα των προθέσεων της Α.Μέρκελ αναμένεται να δοθεί κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο γερμανικό κοινοβούλιο, το πρωϊ της Πέμπτης και μόλις μερικές ώρες πριν από την Σύνοδο.

Επικεφαλής της Goldman Sachs's Economist, Erik Nielsen, στο σημερινό του εμαιλ προς τους πελάτες του – σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg - αναφέρει ότι, είναι πολύ πιθανό εντός των επόμενων εβδομάδων ή μηνών, λόγω της ταμειακής ανεπάρκειας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, να ζητήσει τη στήριξη του ΔΝ.


«Οι ευρωπαίοι ηγέτες ξεκινούν συνομιλίες σήμερα στις Βρυξέλλες και αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τους ηγέτες να συζητήσουν το θέμα πριν η Ελλάδα εξαντλήσει τα μετρητά της», είπε χαρακτηριστικά ο Nielsen από την έδρα του στο Λονδίνο. Συμπλήρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις όταν ξεκινήσουν, θα επικεντρωθούν σ ένα πρόγραμμα ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ σε διάστημα 18 μηνών.

Η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ , πιέζει προς την κατεύθυνση του ΔΝΤ να διαδραματίσει ρόλο, ως προς τη διάσωση της Ελλάδας. Αυτή τη θέση δεν ασπάζεται ο Πρόεδρος Σαρκοζί, ο οποίος προκρίνει μια λύση εντός των ευρωπαϊκών τειχών.


Η Ελλάδα οφείλει να χρηματοδοτήσει με 20 δισ. ευρώ τίτλους που λήγουν τον Απρίλιο και τον Μάιο, ενώ την ίδια ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε στις 19 Μαρτίου ότι ενδέχεται να στραφούν προς το ΔΝΤ, ελλείψει της ευρωπαϊκής βοήθειας.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: