Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 1,5 δισ. ευρώ την Τρίτη

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, διάρκειας 13 εβδομάδων, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ την Τρίτη 20 Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Τα έντοκα γραμμάτια λήγουν στις 23 Ιουλίου 2010.

Ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 23η Απριλίου. Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνο οι Βασικοί Διαπραγματευτές της αγοράς (Primary Dealers) και δεν θα δοθούν προμήθειες, αναφέρει ο ΟΔΔΗΧ στην ανακοίνωσή του.

Διευκρινίζεται ότι βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους.

Την προηγούμενη Τρίτη, το ελληνικό Δημόσιο άντλησε ποσό ύψους 1,92 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 και 26 εβδομάδων – την πρώτη που πραγματοποιείται μετά τη συμφωνία για τη χορήγηση δανείου στην Ελλάδα από Ευρωζώνη και ΔΝΤ Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι μη ανταγωνιστικές προσφορές.

Μετά τις 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το road show για ομόλογα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ , Πέτρο Χριστοδούλου.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: