Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

3.500 ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...


Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Σε περισσότερα από 3.500 πειστήρια αναζητά η Αντιτρομοκρατική απαντήσεις για τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν τον Επαναστατικό Αγώνα. Τόσα είναι τα στοιχεία που η Αστυνομία βρήκε στα σπίτια που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση σε Καλύβια, Νέα Ιωνία, Κυψέλη, Εξάρχεια, Νέα Φιλαδέλφεια, Καρέα, Αμπελοκήπους και στο αυτοκίνητο...
του κατηγορούμενου Κώστα Γουρνά στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι απαντήσεις για τα περισσότερα από αυτά. Πρόκειται για εργαλεία που εκτιμάται πως χρησιμοποιήθηκαν σε διαρρήξεις, τις βόμβες ΑΝFΟ που εντοπίστηκαν στο πάρκινγκ της οδού Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, τα υπολείμματα εκρηκτικής ύλης που ανιχνεύθηκαν στο διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου στην οδό Μήδειας 7 στην Κυψέλη, τις χειρόγραφες προκηρύξεις και τα σχεδιαγράμματα που βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Μαζιώτη και της Παναγιώτας Ρούπα στα Καλύβια, αλλά και στο διαμέρισμα της οδού Σαραντόγλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επίσης στα εργαστήρια έχουν μεταφερθεί περισσότερα από 100 κλειδιά που βρέθηκαν στα σημεία ερευνών, πολλά βιβλία από τα οποία μπορούν να προκύψουν αποτυπώματα και «άγνωστων» μέχρι στιγμής στην Αστυνομία ανθρώπων, τέσσερις κλεμμένες μοτοσυκλέτες, τα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Γουρνά, αλλά και όλο το ηλεκτρονικό αρχείο της οργάνωσης. Σήμερα η Αστυνομία περιμένει και την απάντηση από την Τράπεζα της Ελλάδος για την προέλευση των 119.242 ευρώ που επίσης βρέθηκαν στο λευκό Lancia Dedra του Κ. Γουρνά.
Στοιχεία και για άλλους
Η Αντιτρομοκρατική αναζητεί αποτυπώματα και γενετικό υλικό που ανήκει και σε άλλα άτομα πέραν των 6 που ήδη έχουν συλληφθεί και προφυλακισθεί. «Αισιοδοξούμε πως από την εργαστηριακή ανάλυση θα προκύψουν στοιχεία για 4- 6 άτομα που γνωρίζουμε πως επικοινωνούσαν με τους συλληφθέντες και είχαν και συναντήσεις με ορισμένους από αυτούς», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής, που προαναγγέλλει την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης μέσα στην εβδομάδα.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη γιάφκα των τρομοκρατών στον Καρέα έχουν βρεθεί αποτυπώματα και γενετικό υλικό δύο ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούνται οι «βομβιστές» της οργάνωσης. Το πάρκινγκ στην οδό Αντωνιάδου 54 είχε νοικιάσει πριν από δύο χρόνια ο Γουρνάς με το όνομα Δημοσθένης Μανδαλώζης, όπως και τα δύο διαμερίσματα στην οδό Μήδειας 7 στην Κυψέλη.
Βόμβες 165 κιλών
Οι αστυνομικοί βρήκαν 7 βόμβες με ΑΝFΟ, από τις οποίες έλειπε ο πυροκροτητής και το ρολόι. Οι βόμβες που ζυγίζουν 165 κιλά θα μπορούσαν να κατεδαφίσουν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, υποστηρίζουν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι συσχετίζουν το εύρημα με το χτύπημα που ετοίμαζε η οργάνωση στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο οικονομικό παράγοντα.
Οπως έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ», σχεδιάγραμμα για την επίθεση βρέθηκε στο σπίτι του Μαζιώτη και στο ηλεκτρονικό αρχείο της οργάνωσης, στο οποίο επιπλέον βρέθηκαν στοιχεία για τις μετακινήσεις του στόχου και το επίπεδο θωράκισης του οχήματός του.
Οπως προέκυψε από την εργαστηριακή έρευνα, η εκρηκτική ύλη που βρέθηκε είναι παρόμοια με αυτή που είχε βρεθεί στο παγιδευμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε το 2009 έξω από το κτίριο της Citibank στη Νέα Κηφισιά, σε απόπειρα βομβιστικής επίθεσης, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας.
Σε έξι περιοχές
Η αστυνομική έρευνα έχει επεκταθεί σε έξι περιοχές της Αττικής. Στους Αμπελοκήπους, την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, το Παγκράτι και την Καισαριανή αστυνομικοί με φωτογραφίες στα χέρια ρωτούν κατοίκους. Η έκτη περιοχή στην οποία πιστεύουν πως βρίσκεται μια ακόμη γιάφκα της οργάνωσης είναι η Νέα Φιλαδέλφεια και συσχετίζουν την παρουσία του Γουρνά, αλλά και το Ι.Χ. με το αρχείο της οργάνωσης στην περιοχή.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: