Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σύσκεψη για τον τουρισμό στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό και οι αποφάσεις που ελήφθησαν αναμένεται να ανακοινωθούν από το Γιώργο Παπανδρέου στην ομιλία του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, την Τετάρτη.

Σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, η υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδια για τον Τουρισμό Άντζελα Γκερέκου ανέφερε ότι έχουν δοθεί οδηγίες από το υπουργείο στους ξενοδόχους για συγκράτηση των τιμών και απορρόφηση από την αγορά των όποιων αυξήσεων του ΦΠΑ, πρόσθεσε ότι αναμένεται επίλυση του προβλήματος με τις βίζες από τις διάφορες χώρες και πρόσθεσε ότι αναμένεται, επίσης, τουριστικό κύμα από τη Ρωσία και τις πρώην ανατολικές χώρες, αλλά και τις όμορες βαλκανικές.

Επίσης η κ. Γκερέκου ανέφερε ότι υπάρχει σκέψη να πραγματοποιηθούν fun -trips για ξένους δημοσιογράφους και τόνισε ότι στην πολιτική του υπουργείου είναι να αναδειχθούν στοχευμένα προορισμοί στην Ελλάδα, όπως πχ οι νεότερες αρχαιολογικές ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

Τέλος η υφυπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι εκκρεμεί η εφαρμογή της άρσης του καμποτάζ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Π. Γερουλάνος, η Α. Γκερέκου, ο Δ. Ρέππας, η Λ. Κατσέλη, ο Φ. Σαχινίδης και ο Δ. Δρούτσας.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: