Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Πυρετός συσκέψεων πριν τη διαβούλευση

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την επικείμενη συζήτηση με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για την εξειδίκευση του μηχανισμού στήριξης, ο υπουργός Οικονομικών, σε δηλώσεις του μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό- τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eco/Fin - , καθώς, όπως είπε, αν αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση να τον χρησιμοποιήσει θα κινηθούμε πολύ γρήγορα.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η συζήτηση αυτή επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, όμως αναβλήθηκε εξαιτίας των προβλημάτων στις διεθνείς αερομεταφορές. Ανέφερε, δε, ότι "ελπίζουμε να ξεκινήσει την Τετάρτη" και συμπλήρωσε ότι "η κυβέρνηση προχωρά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τις διαρθρωτικές αλλαγές και όλα εκείνα που κάνουν την οικονομία δυνατή".

"Οι συζητήσεις γίνονται προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί ο μηχανισμός στην περίπτωση που ζητήσουμε την ενεργοποίηση του", δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι "οι προσπάθειες μας είναι πέραν από προσωπικό και πολιτικό κόστος προκειμένου να υπηρετήσουμε το εθνικό μας καθήκον που είναι η σωτηρία της χώρας". Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια ανασχηματισμού που ακούστηκαν, είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. "Αυτά τα σενάρια διακινούνται πολλές φορές από κάποιους που έχουν ορέξεις να συμμετάσχουν στην εξουσία", πρόσθεσε.
Επικρίσεις ΝΔ

"Επαναλαμβάνουμε την πεποίθησή της ΝΔ, όπως διατυπώθηκε το Σαββατοκύριακο από τον Αντώνη Σαμαρά, πως η χώρα μας με το σωστό μείγμα πολιτικής μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την κρίση δανεισμού ώστε να αποφύγουμε το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ που περιλαμβάνει και το ΔΝΤ". Ο Π. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε: "Όπως είπε και ο πρόεδρος της ΝΔ, ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός του κ. Παπανδρέου μας οδηγεί στο ΔΝΤ. Η αποφυγή του ΔΝΤ είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική μας στάση".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ μετά τις δηλώσεις Σαμαρά ότι για την κρίση ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι "ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη του έλληνα πολίτη- η κυβέρνηση της ΝΔ είναι γνωστό πως απέδρασε και παρέδωσε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση".

Ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε αντίθετοςμε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. "Το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος. Αυτό πρέπει να καταστεί σαφές. Είναι απλά ο πιο σύντομος δρόμος, γεμάτος όμως λακούβες και γκρεμούς. Μπορούσαμε να τον είχαμε αποφύγει ή τουλάχιστον να τον επιλέξουμε εμείς. Στην περίπτωσή μας, μας το επέβαλαν οι εταίροι βγάζοντας στην ουσία την ουρά τους απέξω", είπε.

"Η έλευση του ΔΝΤ σηματοδοτεί μια προσπάθεια βίαιης ανατροπής της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Στις εργασιακές σχέσεις με την ταυτόχρονη έκρηξη της ανεργίας, στα εισοδήματα με την γενίκευση της φτώχειας, στο ασφαλιστικό με την ανατροπή του δημόσιου-κοινωνικού χαρακτήρα του", σημειώνει ο ΣΥΝ
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: