Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Βίαιη προσαγωγή του 17χρονου

Τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο οποίος δεν εμφανίστηκε ούτε σήμερα στο δικαστήριο διέταξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, ενώπιον του οποίου δικάζονται οι δύο ειδικοί φρουροί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας, που αναγνώστηκε από την πρόεδρο του Δικαστηρίου, ο νεαρός αυτόπτης μάρτυρας δεν βρέθηκε στο σπίτι του στο Ψυχικό, όπου μετέβησαν αστυνομικοί στις 05.45 το πρωί, προκειμένου να τον συνοδεύσουν στην Άμφισσα.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, ο 17χρονος έφυγε τη νύχτα από το σπίτι του και η οικογένεια δεν έχει καμία επαφή μαζί του, καθώς έχει αλλάξει νούμερο στο κινητό του και δεν είναι γνωστό στους γονείς του.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το δικαστήριο εκτός της διαταγής για βίαιη προσαγωγή του, αποφάσισε την αποστολή αποσπάσματος των πρακτικών στην αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο νεαρός έχει διαπράξει το αδίκημα της απείθειας και οι γονείς του το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Σχετικό αίτημα υπέβαλε ο συνήγορος του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκωνέα, κ. Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Κούγιας ανέγνωσε στο δικαστήριο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε ο 17χρονος φίλος του Γρηγορόπουλου στο Ενημερωτικό Πόρταλ "Ζούγκλα", στο οποίο αναφέρει ότι είναι πολιτική επιλογή του να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο καθώς, όπως τονίζει, δεν τον ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης.

Στο εν λόγω μήνυμα ο νεαρός χαρακτηρίζει "μυθομανή καραγκιοζάκο" τον κ. Κούγια, "γελοιότητες" όσα ανέφερε χθες ο συνήγορος περί συμμετοχής του σε ακροαριστερή οργάνωση, ενώ σχολιάζει και ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποία διαψεύδει ότι τον παρακολουθεί λέγοντας "όσο δεν με παρακολουθεί η αστυνομία, άλλο τόσο δεν πυροβόλησε ο Κορκωνέας τον Αλέξανδρο".

Ο 17χρονος εύχεται .... "καλά ξεμπερδέματα" στον κ. Κούγια και στον εντολέα του. Ο κ. Κούγιας στο δικαστήριο υποστήριξε ότι είναι ευθεία απειλή κατά της ζωής του η εν λόγω τοποθέτηση του 17χρονου, τον οποίο χαρακτήρισε "επικίνδυνο αντεξουσιαστή, αναρχικό, ο οποίος με θράσος επιδεικνύει την προσωπικότητά του".

Ο συνήγορος ζήτησε την προστασία τόσο του ίδιου όσο των παιδιών του και του γραφείου του καθώς, όπως τόνισε, "από σήμερα αποτελώ στόχο επικίνδυνων αντιεξουσιαστών".

Επιπλέον, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 17χρονου αλλά και των γονέων του, για τα αδικήματα της εκβίασης και της απειλής, λέγοντας χαρακτηριστικά "τέτοιο θράσος κατά των θεσμών δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου".

Το δικαστήριο είναι σε διακοπή καθώς ο κ. Κούγιας ζήτησε λίγο χρόνο για να ηρεμήσει, όπως είπε.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: