Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Χαιρετίζει ο Γ. Παπανδρέου την υπογραφή της νέας START

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου, με σημερινή του ανακοίνωση χαιρέτισε την υπογραφή της νέας συνθήκης START μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Η ανακοίνωση Παπανδρέου αναφέρει:

"Σήμερα, με την υπογραφή της Νέας Συνθήκης START από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Barack Obama και τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Dmitry Medvedev, έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παγκόσμια ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα.

Η Συνθήκη αυτή που προβλέπει τη μείωση, κατά το ένα τρίτο, των πυρηνικών οπλοστασίων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, είναι η δεύτερη σημαντική πρωτοβουλία μετά την υιοθέτηση το 2009 της απόφασης 1887 του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον περιορισμό της διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

Οι θετικές αυτές εξελίξεις δημιουργούν προϋποθέσεις για ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια που θα γίνει σε λίγες μέρες στην Ουάσιγκτον.

Στο θετικό αυτό πλαίσιο εγγράφεται, επίσης, η πρόσφατη απόφαση του Προέδρου Barack Obama για την αναθεώρηση της πυρηνικής στρατηγικής των ΗΠΑ.

Χαιρετίζοντας την σημερινή υπογραφή της Νέας Συνθήκης START, επαναλαμβάνω ότι, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα συνεχίσω να εργάζομαι συστηματικά, με την ίδια αφοσίωση και προσήλωση, για την μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και την εξάλειψη των πυρηνικών οπλοστασίων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στη Δομινικανή Δημοκρατία, και μετά από εισήγησή μου, ψηφίστηκε ομόφωνα απ’ όλα τα κόμματα - μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, απόφαση κοινής προώθησης των στόχων αυτών.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στις Ινδίες, συμφωνήσαμε με την κ. Sonia Gandhi την επικαιροποίηση της Πρωτοβουλίας των Έξι.

Οι προοδευτικές Κυβερνήσεις της Ελλάδας, και έξι ηγέτες από 5 Ηπείρους, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Παπανδρέου, έδωσαν τότε αγώνες για έναν κόσμο δίχως την απειλή των πυρηνικών όπλων. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται και σήμερα".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: