Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Στην Ολομέλεια της Βουλής το φορολογικό Χαλαρώνουν τα τεκμήρια για ακίνητα και Ι.Χ.


Με νέες διορθώσεις στα τεκμήρια διαβίωσης ακινήτων και Ι.Χ. αυτοκινήτων θα κατατεθεί στη ολομέλεια της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο. Oι αποφάσεις της κυβέρνησης που «κλείδωσαν» σε σύσκεψη που διήρκεσε μέχρι πολύ αργά το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χαλαρώνουν τον κλοιό των τεκμηρίων για χαμηλά εισοδήματα και μικροϊδιοκτήτες.

Τα τεκμήρια για κατοικίες έως 100 τ.μ. θα μειωθούν κατά 15%-20% δηλαδή ένα διαμέρισμα 60 τ.μ. θα επιβαρύνεται με τεκμήριο διαβίωσης περίπου 3.000 ευρώ αντί 3.600 ευρώ που προβλέπει η αρχική διάταξη. Για επιφάνεια ακινήτου άνω των 301 τμ.μ το τεκμήρια εξετάζεται αν ανέβει απο τα 200 στα 250 ευρώ το τετραγωνικό.

Στα αυτοκίνητα το τεκμήριο θα μειωθεί από τις 3.000 στις 2.500 ευρώ ή και χαμηλότερα για τα πρώτα 1.200 κ.εκ. Αντιθέτως το τεκμήριο για αυτοκίνητα των 1.800 ή 2.000 κ. εκ. θα γίνει πιο τσουχτερό

Εκτός από τα ακίνητα και τα Ι.Χ., τεκμήρια θα θεωρούνται τα δίδακτρα για τα ιδιωτικά σχολεία, ενώ υπό απόσυρση είναι η διάταξη για το οικιακό προσωπικό υπό τον φόβο να φουντώσει η αδήλωτη εργασία.

Θα γλιτώνουν, επιπλέον, τελικά τη διπλή φορολογία και όσοι αγρότες πωλούν την παραγωγή τους στις λαϊκές.

Οι συνταξιούχοι θα απαλλάσσονται από τα τεκμήρια υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αφού θα θεσμοθετηθούν ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής στις 15 Απριλίου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: