Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Μπρίντερλε: Την Παρασκευή η απόφαση από τη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την αποδέσμευση της βοήθειας προς την Ελλάδα την προσεχή Παρασκευή, μόλις το γερμανικό κοινοβούλιο δώσει την έγκρισή του, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράινερ Μπρίντερλε.

"Η γερμανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ενεργήσει την Παρασκευή, μόλις το κοινοβούλιο δώσει την έγκρισή του", δήλωσε ο γερμανός υπουργός που συνάντησε τον πορτογάλο ομόλογό του Ζοζέ Βιέϊρα ντα Σίλβα στη διάρκεια ενός σύντομου σταθμού στη Λισαβόνα, επιστρέφοντας από επίσκεψη στη Βραζιλία.

Γερμανοί κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι τα δύο σώματα το κοινοβουλίου θα αποφάσιζαν έως τις 7 Μαΐου για τη βοήθεια προς την Ελλάδα αλλά ότι το χρονοδιάγραμμα δεν ήταν οριστικό.

Τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ ετοιμάζονται να εγκρίνουν το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα στη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομίας του Eurogroup την Κυριακή στις Βρυξέλλες, ωστόσο ίσως χρειαστεί μια τελική επικύρωση από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

"Η λύση δεν συνίσταται μόνο στην υπογραφή μιας επιταγής. Η λύση περνά από την επίλυση των προβλημάτων και η Ελλάδα οφείλει να λύσει τα προβλήματά της", τόνισε ο Ράινερ Μπρίντερλε, σύμφωνα με το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA.

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Πορτογαλίας, που θεωρείται ως ο δεύτερος αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης, αποφάσισαν να έχουν συχνές επαφές, επισήμανε ο Μπρίντερλε. "Θα πρέπει να συζητήσουμε πολύ και θα πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη ξέρει να ενεργεί και να λαμβάνει ορθές αποφάσεις", είπε ο γερμανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Μπρίντερλε, "η κατάσταση στην Πορτογαλία δεν συγκρίνεται με εκείνη της Ελλάδας. "Οι συνθήκες εδώ είναι τελείως διαφορετικές", είπε κρίνοντας ότι "η Πορτογαλία είναι σε καλό δρόμο".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: