Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Θαπατέρο: Στην τελική ευθεία οι συνομιλίες για την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο δήλωσε ότι οι συνομιλίες για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα έχουν εισέλθει "στην τελική ευθεία" και αναμένεται να ολοκληρωθούν "μέσα στις επόμενες ημέρες" για την τελική συμφωνία.

"Είμαστε στην τελική ευθεία. Μένουν μερικές ημέρες για τη συγκεκριμενοποίηση όλου του περιεχομένου της συμφωνίας", δήλωσε ο Θαπατέρο η χώρα του οποίου ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ.

"Αυτό θα κατευνάσει τις αγορές" μετά τη βουτιά που προκάλεσε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, πρόσθεσε ο Θαπατέρο.

O ισπανός πρωθυπουργός μιλούσε στον Τύπο στην πόλη Λεόν της βόρειας Ισπανίας και τόνισε τη φερεγγυότητα της Ισπανίας, που τελεί υπό τις πιέσεις των αγορών.

"Επαναλαμβάνω τους σταθερούς δείκτες φερεγγυότητας της Ισπανίας. Επαναλαμβάνω ότι το δημόσιο χρέος είναι 20 μονάδες χαμηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου", τόνισε.

"Εξάλλου όλες οι μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του ελλείμματος θα τηρηθούν αυστηρά", είπε αναφερόμενος στο πρόγραμμα εξοικονόμησης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο η κυβέρνησή του.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: