Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο Μαξίμου

nooz.gr
Σε συνεχείς συσκέψεις με κορυφαίους υπουργούς, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου για την πορεία της διαβούλευσης με την τρόικα και τα νέα οικονομικά μέτρα. «H ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται με «εντατικούς ρυθμούς» στην Αθήνα είναι ορατή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου Ολι Ρεν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιείται άτυπο υπουργικό συμβούλιο, νωρίτερα δε το πρωί μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή σε ερωτήσεις αρχηγών κομμάτων, προήδρευσε συσκέψεως της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, στην οποία συμμετείχαν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Σαχινίδης, Ευ. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας, Χ. Παμπούκης, Γ. Ραγκούσης και Λ. Κατσέλη.

Στη συνεδρίαση απέστειλε σημείωμα ο Α. Λοβέρδος, καθώς είχε φόρτο εργασίας, ενώ απών ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα.

Βαρύ το τίμημα της βοήθειας

Τριετές πάγωμα μισθών, αναστολή καταβολής 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και περικοπή των συντάξεων σε 12.
"Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν την Κυριακή στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα της Ελλάδας", ανακοίνωσε από την Κίνα, όπου βρίσκεται με τον Ν. Σαρκοζί ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Παπούλια

O πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η οποία έλαβε χώρα πριν τη συνάντηση του Κ. Παπούλια με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

Σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται: «Ο Πρωθυπουργός, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν προ ολίγων ημερών, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τον επισκεφθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός, ζήτησε επίσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντησή τους, να συγκαλέσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την κατάληξη των συζητήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

Ορατή η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων

H ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται με «εντατικούς ρυθμούς» στην Αθήνα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τις ελληνικές αρχές σχετικά με το ύψος και τους όρους της στήριξης προς την Ελλάδα, είναι «ορατή», επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επιτρόπου Ολι Ρεν.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου είπε ότι οι διαπραγματεύσεις πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους, επεσήμανε δε πως είναι «φρόνιμο και υπεύθυνο» εκ μέρους του να μην σχολιάσει το περιεχόμενο τους.

Ο Α. Αλταφάζ επανέλαβε ότι στις συζητήσεις που διεξάγονται στην Αθήνα δεν τίθεται με κανένα τρόπο ζήτημα αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας και σημείωσε ότι στόχος του πολυετούς προγράμματος, που βρίσκεται υπό συζήτηση, είναι η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της χώρας και η δρομολόγηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: