Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

"Πατριωτική ευθύνη τα μέτρα!"

Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή


protothema.gr
Να αποσυνδέσει την κατάσταση στην ελληνική οικονομία από τα εθνικά θέματα επιχείρησε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση 14 βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. για τις εξελίξεις στη εξωτερική πολιτική.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Άλλο η διεθνής μάχη για την οικονομία, και άλλο τα εθνικά μας θέματα. Το μόνο που τα συνδέει είναι ότι κόκκινη γραμμή και στα δύο ζητήματα είναι το συμφέρον της πατρίδας». Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πατριωτική ευθύνη τα επώδυνα μέτρα και υπογράμμισε ότι «τώρα προέχει η επιβίωση του έθνους».

Αναφερόμενος στα εθνικά δήλωσε ότι «είμαστε σε επιτήρηση μόνο για την οικονομία μας, για κανένα άλλο θέμα» και υπογράμμισε ότι «αν κάποιος τολμούσε να τα συνδέσει εις βάρος μας θα αποτελούσε πολιτικό casus belli».«Εμείς αντίθετα με τη ΝΔ εφαρμόζουμε στρατηγική εξωστρέφειας, για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας μας».

Ξεκαθάρισε ότι ο κ. Ερντογάν κατά την επίσκεψή του δεν πρόκειται να επισκεφτεί τη Θράκη, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος δεν κάνει ποτέ τίποτε στο παρασκήνιο και ότι για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής πάντα θα ενημερώνεται το κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: