Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Εξήντα πέντε ολόκληρα χρόνια μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου έρχονται απροσδόκητα εκ νέου στην επιφάνεια όλα τα σύνδρομα της Κατοχής...


Η απεχθής υποκρισία των Γερμανών
του Γιώργου Δελαστίκ
Kαλπάζει ο υστερικός ανθελληνισμός στη Γερμανία, καθώς διαδίδονται σε όλο και ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού της χώρας αυτής ρατσιστικά στερεότυπα εναντίον των Ελλήνων και της Ελλάδας. Ραγδαία αυξάνεται επίσης σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας ο αντιγερμανισμός σε πολιτική βάση, οδηγώντας παράλληλα σε αναβίωση των πανευρωπαϊκών στερεοτύπων ταύτισης των Γερμανών με τον ολοκληρωτισμό. Εξήντα πέντε ολόκληρα χρόνια μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου έρχονται απροσδόκητα εκ νέου στην επιφάνεια όλα τα σύνδρομα της Κατοχής και των εγκλημάτων των Γερμανών ναζί εναντίον...
των Ελλήνων. Νέες γενιές έρχονται σε επαφή με πρωτόγνωρα αντιγερμανικά αισθήματα που όλοι νομίζαμε ότι ανήκουν ανεπιστρεπτί στο μακρινό, θλιβερό παρελθόν.
Είναι να απορεί κανείς αν ο πολιτικός στραβισμός των «λογιστών» που κυβερνούν στο Βερολίνο τους επιτρέπει να δουν τις διαστάσεις του εγκλήματος που διαπράττουν εναντίον του γερμανικού έθνους με την πολιτική που ακολουθούν. Εκτός πια και αν η διαβόητη γερμανική αλαζονεία τούς κάνει να αδιαφορούν για τις συνέπειες της γραμμής τους στους άλλους Ευρωπαίους.
Πέρα από τις οικονομικές και γεωπολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης Μέρκελ, για τις οποίες έχουμε μιλήσει πολλές φορές, εκπλήσσει η απερίγραπτη υποκρισία που κυριαρχεί στην εσωτερική συζήτηση στη Γερμανία γύρω από το ελληνικό ζήτημα. Λυσσώδης είναι η προσπάθεια να απαγορευθεί στην κυβέρνηση Μέρκελ να χορηγήσει δάνειο στην Ελλάδα με τοκογλυφικό σχεδόν επιτόκιο στη βάση της νομικίστικης ερμηνείας ότι δήθεν αυτό συνιστά χαριστική «διάσωση» της Ελλάδας, πράγμα που απαγορεύεται από τη συνθήκη της Ευρωζώνης. «Προσκρούει η βοήθεια στις ευρωπαϊκές συνθήκες;» αναρωτιόταν π.χ. το περιοδικό «Σπίγκελ» στη λεζάντα της φωτογραφίας του Γ. Παπανδρέου κατά το δραματικό διάγγελμα υπαγωγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα μπορούσε ίσως κανείς να το αποδώσει αυτό σε νομικό σχολαστικισμό των Γερμανών, στη γνωστή τυπολατρεία και πειθαρχία τους σε κάθε αρχή και εξουσία, αν ήθελε να τους κρίνει καλοπροαίρετα.
Κατάπληκτος όμως διαπιστώνει ότι οι ίδιοι οι υποτιθέμενοι «τυπολάτρες» που αναζητούν με πάθος τη νομικίστικη ερμηνεία, η οποία είναι και νομικά έωλη, δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα να προτείνουν με ακόμη μεγαλύτερο πάθος την αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Ως πολιτική άποψη αυτή η εκδίωξη της χώρας μας από το ευρώ μπορεί να είναι σεβαστή ή γελοία, αναλόγως των πολιτικών θέσεων αυτού που την ακούει. Και στη Γερμανία, άλλωστε, όταν ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των ακροδεξιών χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Χανς - Πέτερ Φρίντριχ έκανε την πρόταση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων Γίργκεν Τριτίν τη χαρακτήρισε με άκρα περιφρόνηση ως... «εντελώς γκαγκά»!
Το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την απαίτηση αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η θέση είναι κραυγαλέα, ολοκληρωτικά παράνομη, γιατί οι συνθήκες της Ευρωζώνης και της ΕΕ δεν δίνουν κανένα απολύτως δικαίωμα σε κανέναν και δεν προβλέπουν καμία απολύτως δυνατότητα ή διαδικασία αποβολής χώρας - μέλους της Ευρωζώνης!
Εντελώς υποκριτική, επομένως, η «νομολαγνεία» των Γερμανών. Φανατική υπεράσπιση των συνθηκών της ΕΕ, όταν νομίζουν ότι έστω και τραβώντας τες από τα μαλλιά θα μπορούσαν να ερμηνευθούν εναντίον της Ελλάδας. Πλήρης περιφρόνηση όμως των ίδιων συνθηκών με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, όταν τόσο το γράμμα τους όσο και το πνεύμα τους απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε ιδέα εκδίωξης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Είναι εξόφθαλμο ότι εδώ απλώς αναζητούνται προσχήματα για να υποστηριχθούν πολιτικοί στόχοι και τίποτα παραπάνω. Ολα τα υπόλοιπα, όλες αυτές οι προσφυγές Γερμανών προφεσόρων στα δικαστήρια για να κριθεί... «παράνομο» το ενδεχόμενο δάνειο του Βερολίνου προς την Αθήνα κ.λπ. δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από στοιχεία του πολιτικού θεάτρου που παίζεται με θύμα τη χώρα μας.
Αλληλεγγύη
«Να δανειστεί με 1% και η Ελλάδα»
Εκστρατεία αλληλεγγύης προς τη χώρα μας ξεκίνησε η γαλλική εφημερίδα «Ουμανιτέ», ιστορική εφημερίδα της κομμουνιστικής Αριστεράς, τονίζοντας ότι όλοι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι απειλούνται με παρόμοια μέτρα εξοντωτικής λιτότητας. «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει χορηγήσει στις τράπεζες κολοσσιαία δάνεια με επιτόκιο 1%, τα οποία αυτές ξαναδανείζουν με επιτόκια από 4% έως 8%. Πρέπει και η Ελλάδα να επωφεληθεί από ένα επιτόκιο που δεν ξεπερνά το 1%» υποστηρίζει η εφημερίδα. Την ίδια ώρα όμως, όπως αποκαλύπτει η ιταλική «Ρεπούμπλικα», οι ηγέτες της ΕΕ κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και ετοιμάζουν τη συγκρότηση ομάδας τεχνοκρατών με στόχο την αναθεώρηση της συνθήκης του Μάαστριχ επί το... αυστηρότερον!
"Έθνος"
Αναρτήθηκε από σίβυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: