Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Απο kathimerini.gr

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είχε σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος...

Μετά τη συνάντηση δεν υπήρξαν δηλώσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό για τα ποιοτικά στοιχεία των αποτελεσμάτων της χρήσης 2009 και τη ρευστότητα στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα, με αιχμή τις επισφάλειες, οι οποίες ανέρχονται στο 8%.
Παράλληλα, κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν και οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ενώ ο διοικητής της ΤτΕ ενημέρωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου και για το αίτημα λήψης των εγγυήσεων ύψους 15 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας των 28 δισ. ευρώ, που έχουν υποβάλλει στην Τράπεζα της Ελλάδος τέσσερις τράπεζες (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς). Το εν λόγω σκέλος του προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας ενεργοποιήθηκε εκ νέου με υπουργική απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου.
Η απόφαση της ΤτΕ για την κατανομή των εγγυήσεων μεταξύ των τεσσάρων πιστωτικών ιδρυμάτων αναμένεται να δημοσιοποιηθεί έως το τέλος της εβδομάδας, αλλά σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, κάθε πιστωτικό ίδρυμα θα λάβει 3- 4 δισ. ευρώ, με βάση το μερίδιο αγοράς που κατέχει ο κάθε τραπεζικός όμιλος στις συνολικές χορηγήσεις.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: