Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Pulse: Το 92% βλέπει νέα μέτρα

Πεπεισμένοι ότι με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα ακολουθήσουν νέα μέτρα, εμφανίζονται εννέα στους δέκα Έλληνες πολίτες (92%), σε δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse RC, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», και διενεργήθηκε στις 15 και 16 Απριλίου, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους επικεφαλής της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων, 48% δηλώνουν ότι η είδηση της επιστολής του υπουργού τούς γεννά οργή και 28% φόβο.

Ανεξαρτήτως της κομματικής προτίμησης των πολιτών, σε ποσοστό 65%, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση αξιολογούν ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή τους, ενώ σε ποσοστό 57% δηλώνουν πως, πριν την επιστολή Παπακωνσταντίνου, πίστευαν ότι η Ελλάδα, με την κατάλληλη πολιτική, θα μπορούσε να ξεπεράσει μόνη της την κρίση, χωρίς την παρέμβαση της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Για τη σημερινή εξέλιξη στην ελληνική οικονομία, 58% των πολιτών εκτιμούν ότι ευθύνονται όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, 23% οι κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή και 13% οι κυβερνήσεις Κ. Σημίτη.

Πέντε στους 100 ερωτηθέντες ρίχνουν την ευθύνη στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά σε ποσοστό 74% χαρακτηρίζουν από «μέτρια» έως «κακή και πολύ κακή» την ως τώρα επίδοσή της στη διαχείριση του ζητήματος της Οικονομίας.
nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: