Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Πούτιν

.nooz.gr
Την εμπορική-οικονομική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας συζήτησαν τηλεφωνικά οι Πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Ρώσου Πρωθυπουργού.

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανανέωσε την πρόσκλησή του προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα σε χρονική περίοδο, που θα τον εξυπηρετούσε», μεταδίδουν όλα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, συμπληρώνοντας ότι μεταξύ των δύο συζητήθηκαν και «θέματα συνεργασίας στους χρηματιστικούς και ενεργειακούς τομείς». Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης θα οριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα διμερή προγραμματισμό στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών, στην οποία η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη.

Η ελληνική οικονομική κρίση, η ενεργοποίηση του μηχανισμού υποστήριξης ΕΕ και ΔΝΤ και οι κοινωνικές αντιδράσεις βρίσκονται διαρκώς στις πρώτες ειδήσεις των ρωσικών ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα.

Σε δηλώσεις του προ ημερών για τις εξελίξεις ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν είχε πει ότι η Ρωσία παρακολουθεί επισταμένως την υπόθεση, αλλά «δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στην παραχώρηση βοήθειας προς την Ελλάδα σε διμερή βάση, αλλά μόνο μέσω του ΔΝΤ θα συμμετάσχουμε στη συζήτηση του ζητήματος αυτού στο ΔΣ του Ταμείου και μέσω του εκτελεστικού μας διευθυντή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: