Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Εβδομάδα απεργιών

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 4-5 Μαΐου

.protothema.gr
Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλουν τα συνδικάτα, μετά την ανακοίνωση των νέων κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.Τον απεργιακό χορό άνοιξε την Δευτέρα η 24 πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Η ΑΔΕΔΥ με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής κήρυξε 48ωρη απεργία στο δημόσιο την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Μαΐου. Ακόμη, η ΑΔΕΔΥ καλεί την Τρίτη σε συλλαλητήριο στην Αθήνα που θα ξεκινήσει στις 12 το πρωί από τα Προπύλαια με κέντρο τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών.

Οι συνδικαλιστές στο δημόσιο κάνουν λόγο για μέτρα που λεηλατούν το εισόδημα και υπονομεύουν καίρια τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Επίσης 48ωρη απεργία έχει κηρύξει η ομοσπονδία των δασκάλων (ΔΟΕ).

Την Τετάρτη 5 Μαΐου η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία που σε συντονισμό με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ μετατρέπεται σε πανεργατική. Το απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα ξεκινήσει από το Πεδίο του Αρεως στις 11 το πρωί.

Την ίδια μέρα με βάση τις αποφάσεις της ΓΕΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ θα παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Τέλος στις 5 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στα μέσα ενημέρωσης από τις 6 το πρωί της Τετάρτης ως τις 6 το πρωί της Πέμπτης με βάση την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αλλά και των συνεργαζόμενων ενώσεων στο χώρο του Τύπου.

«Δεμένα» στα λιμάνια όλη της χώρας θα παραμείνουν την Τετάρτη, 5 Μαΐου, όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία -αναμεσά τους και τα ακτοπλοϊκά- εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που κήρυξε σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία των Ελλήνων ναυτικών, που θα ξεκινήσει στις 24.00 της Τρίτης, 4 Μαΐου, και θα λήξει στις 24.00 της Τετάρτης, 5, αποφασίσθηκε από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ με ψήφους 8 υπέρ και 7 κατά.

Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου θα συμμετάσχει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΚΗΕ. «Αντιμέτωποι με τα πιο σκληρά και άδικα μέτρα βρίσκονται όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, που διαπιστώνουν, ότι, για μια ακόμη φορά, γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΚΗΕ, ενώ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και οι συνταξιούχοι μαζί με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα καταδικάσουν τα νεοφιλελεύθερα σκληρά μέτρα, που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Σημειώνεται ότι η προσυγκέντρωση θα γίνει 10 π.μ. στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: