Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ιταλικά "πυρά" κατά Μέρκελ για την καθυστέρηση της βοήθειας

nooz.gr
Η ιταλική κυβέρνηση κατήγγειλε την Ευρώπη ότι "καθυστέρησε" να βοηθήσει την Ελλάδα, κυρίως εξαιτίας της "επιφυλακτικής στάσης" της Γερμανίας.

"Ήταν απαραίτητο να επέμβουμε αμέσως για να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Σεβαστήκαμε την επιφυλακτική στάση μίας μεγάλης χώρας όπως η Γερμανία, της δώσαμε χρονικό περιθώριο για να σκεφτεί, όμως κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος οι ζημιές αυξήθηκαν διότι οι διεθνείς κερδοσκόποι παρενέβησαν και από μία αρχική αδυναμία περάσαμε σε μία κατάσταση πραγματικά αφόρητη", δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ansa.

Ο Φρατίνι είχε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα καταγγείλει τη στάση της Γερμανίας, οπότε και είχε δηλώσει "ανήσυχος" από την "δυσκαμψία" του Βερολίνου.

Στόχος της βοήθειας προς την Ελλάδα είναι "η διάσωση του ευρώ και άρα της οποιασδήποτε (ευρωπαϊκής) χώρας. Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο δεν έγινε αμέσως κατανοητό από όλους, κάποιες χώρες δυσκολεύτηκαν (να το καταλάβουν) και η απόφαση ελήφθη με σημαντική καθυστέρηση", δήλωσε από τη μεριά του ο Τζάνι Λέττα, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. "Ήταν μία καθυστέρηση για την οποία η Ιταλία δε φέρει καμία ευθύνη", διαβεβαίωσε ο Λέττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: