Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαρκοζί

.nooz.gr
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Νικολά Σαρκοζί, διαβεβαίωσε και πάλι τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Αθήνα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Σαρκοζί χαιρέτισε το "κουράγιο" και τη "δέσμευση" της ελληνικής κυβέρνησης και "επανέλαβε την αλληλεγγύη της Γαλλίας απέναντι στην Ελλάδα".

Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο "για τη σταθερή υποστήριξη της χώρας του" και τις ενέργειες που έκανε προσωπικά "για να συγκεντρώσει τους Ευρωπαίους σε ένα φιλόδοξο σχέδιο υποστήριξης". Επιβεβαίωσε επίσης ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι "να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο" για την οικονομική ανάκαμψη.

Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Σαρκοζί εξέφρασαν την επιθυμία, στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, να υπάρξει "μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τα μαθήματα που συνάγονται από αυτήν την κρίση, προκειμένου να ενισχυθεί η συνοχή της ευρωζώνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: