Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ποινικές διώξεις για κακουργήματα στην ΕΡΤ

Οι διώξεις στρέφονται κατά επτά προσώπων

protothema.gr
Κακουργηματικές ποινικές διώξεις και μάλιστα κατά συγκεκριμένων προσώπων, ασκήθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου.

Οι διώξεις αφορούν σε δυο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα και στρέφονται κατά επτά προσώπων, που «πέρασαν» από επιτελικές θέσεις της δημόσιας τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν οι διώξεις είναι: απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην απιστία (κακουργήματα για ποσά άνω των 73.000 ευρώ), άμεση συνεργεία σε απιστία για ένα άτομο, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος (πλημμελήματα). Τα αδικήματα αφορούν οικονομικές ατασθαλίες που έλαβαν χώρα στην ΕΡΤ τόσο σε μικτές όσο και εξωτερικές παραγωγές.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται για δυο ακόμη πρόσωπα, ενώ η υπόλοιπη δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος και θα διενεργήσει τακτική ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: