Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ο Λοβέρδος ενημερώνει τους βουλευτές για τα εργασιακά

nooz.gr
Μαζί με το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο και όχι με Προεδρικό Διάταγμα θα κατατεθούν και θα τεθούν σε ψηφοφορία οι αλλαγές στα Εργασιακά, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου. Το δρόμο της Βουλής είχε ζητήσει ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας: "Εγώ τρώω ξύλο για όλους. Δεν δέχομαι δημοκρατικές μομφές, να πάνε όλα στη Βουλή".

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θέτει στην ουσία προ των ευθυνών τους όσους προβάλλουν αντιρρήσεις. Ταυτόχρονα, όμως, το υπουργείο Εργασίας προχωρεί σε διορθωτικές παρεμβάσεις, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος ενημερώνει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Αναμένεται να παρουσιάσει τις τελικές του προτάσεις για το ύψος των αποζημιώσεων απόλυσης και το χρόνο προειδοποίησης.

Χρονική μετάθεση

Η κατάθεση του Ασφαλιστικού στη Βουλή μετατίθεται χρονικά, τη Δευτέρα, καθώς- σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας- υπάρχουν θέματα τα οποία δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη, όπως ορισμένα που έθεσε η τρόικα.

Ως παράδειγμα αναφέρεται το θέμα με τα όρια ηλικίας για τις μητέρες ανηλίκων. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν διευθετηθεί αυτές οι εκκρεμότητες, γι' αυτό το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να φτάσει στο κοινοβούλιο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Σαφές μήνυμα Πεταλωτή

Στην προσπάθεια να αμβλύνει τις εσωκομματικές αντιδράσεις ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε την τρίτη κατά σειρά συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αυτή την φορά παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος επέλεξε να στείλει σαφές μήνυμα στους αντιρρησίες. Ερωτηθείς μετά το τέλος της συνάντησης για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας τόνισε: "πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική αυτονομία όμως ξέρουμε και τι διακυβεύεται".

Ο κ. Πεταλωτής διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση έντονων αντιδράσεων βουλευτών του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι "στόχος των ρυθμίσεων είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών σχέσεων χωρίς ακρότητες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: