Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Οι εργαζόμενοι ξανά στους δρόμους....η βουλή σε πολιορκία


Αύριο το ΚΚΕ(ΠΑΜΕ) καλεί τους εργαζόμενους σε 24ωρη απεργία (και συγκέντρωση το πρωι στην Ομόνοια - για όσους οδηγούς πάνε στο κέντρο) και την επόμενη Τρίτη απεργούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στόχος να ΜΗΝ ψηφιστεί το Προεδρικό Διάταγμα Λοβέρδου απο τη βουλή (αφού τελικά ο πρωθυπουργός αποφάσισε να...ψηφιστεί, άσχετα απο τις απειλές...διαγραφών η ανεξαρτητοποίησεων - και απείλησε ευθέως με πτώση της κυβέρνησης και εκλογές, σε περίπτωση...ανταρσίας). «Κλειστό» θα μείνει και το λιμάνι του Πειραιά, για όσους έχουν "πάρε-δώσε" με το λιμάνι.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, έκανε λόγο για ωμή παραβίαση του Συντάγματος, που καταργεί κάθε κανόνα εργατικού δικαίου και ανατρέπει κάθε μέτρο προστασίας για τους ανθρώπους του μόχθου. Η Συνομοσπονδία πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανατρέψει αυτό το σχέδιο.

Στη συμβολική κατάληψη του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Σταδίου 31), που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 7.30 το πρωί, καλεί η ΑΔΕΔΥ τα συνδικαλιστικά στελέχη στο πλαίσιο της στήριξής της στις κινητοποιήσεις, που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "οι κινητοποιήσεις στοχεύουν στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στο οποίο εκκρεμούν οι αιτήσεις για χορήγηση του εφάπαξ σε πάνω από 20.000 συναδέλφων".

"Καλούμε, επίσης, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις - μέλη μας να ενημερώσουν και να καλέσουν τους συνδικάλιστές τους να παραβρεθούν και να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σε γενική απεργία αύριο Τετάρτη ενάντια «στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και γενικότερα στην πολιτική του μετώπου κυβέρνησης - εργοδοτών - τρόικας» καλεί το ΠΑΜΕ, τονίζοντας την αναγκαιότητα μαζικότητας στη συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία.

Τα σωματεία, που αντιδρούν στην άρση του καμποτάζ, στο νέο Ασφαλιστικό και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 11:00 στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ

Κανονικά θα λειτουργήσει όλο το πλέγμα των δρομολογίων του ΟΣΕ, παρά τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, με την επισήμανση ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις και αναμονές, ή ακόμη και ακυρώσεις δρομολογίων, εξαιτίας της πιθανής συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της ΠΟΣ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της εξαγγελίας, ίσως και εντός της εβδομάδος, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, του σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του Οργανισμού, τα ελλείμματα του οποίου πλησιάζουν τα 10 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 7 έως τις 9 το πρωί, από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα και από τις 10 έως τα μεσάνυχτα, από σήμερα έως και την Πέμπτη. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα με δύο 24ωρες απεργίες στις 29 και 30 Ιουνίου.

Αποχή των διορθωτών

Η ΟΛΜΕ συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει εάν οι καθηγητές θα συνεχίσουν την αποχή από την διόρθωση των γραπτών, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην περικοπή των αποζημιώσεών τους.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεπές τόνισε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση στον κλάδο και κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αποχή. Ανέφερε ότι ο συνδικαλισμός, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα, δεν είναι κατευθυνόμενος. Πρόσθεσε ότι η αποχή δεν στοχοποιεί τη βαθμολόγηση, αλλά πρέπει να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση των οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

Αποχή των δικηγόρων

Την αποχή των δικηγόρων από κάθε διαδικασία από 23.6.2010 έως και 7.7.2010 αποφάσισε ομόφωνα -σύμφωνα με ανακοίνωση- και με την καθολική συμμετοχή, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος.

.i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: