Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

"Μαντέλη, φέρε πίσω την χορηγία της Siemens!"

Αίτημα από τον Γ. Σχοινιωτάκη

protothema.gr
Να επιστρέψει τις …χορηγίες που έλαβε από τη Siemens ο κ. Τάσος Μαντέλης στο ελληνικό Δημόσιο, ζητεί από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο γενικός επίτροπός του Γ. Σχοινιωτάκης.

Χαρακτηρίζει μάλιστα έσχατη πολιτική κατάντια το γεγονός ότι ο τέως υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη κατέθεσε ανερυθρίαστα ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ότι μέρος του ποσού δεν γνωρίζει από πού προέρχεται και ότι τα δέκα εκατομμύρια δεν τα έλαβε ο ίδιος αλλά άλλοι…

Ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο σχετικό αίτημά του αναφέρει ότι ο κ. Μαντέλης πλούτισε παράνομα κάνοντας χρήση της υπουργικής του ιδιότητας τα έτη 1998-1999 και ότι δεν μπορεί να είναι αποδεκτό και ευπρεπές για έναν πρώην υπουργό να επιχειρεί να πείσει τον πολίτη ότι ένα τέτοιο ποσό «λαδώματος» μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον έλληνα φορολογούμενο και ψηφοφόρο, αρκεί να βαπτιστεί «χορηγία».

Ο κ. Σχοινιωτάκης σημειώνει ακόμη ότι αποτελεί έσχατη κατάντια για τον κ. Μαντέλη καταθέτει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ανερυθρίαστα ότι μέρος του λαδώματος δεν γνωρίζει από ποιον προέρχεται και ότι τα δέκα εκατομμύρια δεν τα έλαβε ο ίδιος άλλα άλλοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαντέλης είχε ομολογήσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ότι η Siemens του κατάθεσε δύο εμβάσματα ύψους 200.000 και 240.000 μάρκων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι είχαν ανοιχθεί στο όνομα του κουμπάρου του Γ. Τσουγγράνη με τον κωδικό «A. Rocos».

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Μαντέλη τα ποσά αυτά του δόθηκαν ως «χορηγία», την οποία όμως δεν περιέλαβε στις δηλώσεις του πόθεν έσχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: