Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η Siemens καλεί την εξεταστική στο Μόναχο

Υπόθεση Siemens

protothema.gr
Την έκπληξη της εκφράζει η μητρική Siemens, αναφορικά με το περιεχόμενο της επιστολής Παμπούκη. Συγκεκριμένα η επιστολή-απάντηση, που υπογράφει ο κ. Πίτερ Σόλμσεν, αντιπρόεδρος του ΔΣ της Siemens αναφέρει:

«Εξεπλάγην διαβάζοντας και ακούγοντας την κριτική που δέχτηκε η Siemens Ελλάδος ότι δεν υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη έρευνα. Γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια», ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει άλλο σχετικό ερευνητικό υλικό που να αφορά την Ελλάδα, το οποίο θα μπορούσαν να παράσχουν. Παράλληλα ο κ Σόλμσεν, καταθέτει τρεις προτάσεις προς τα μέλη της επιτροπής:


1. Η μητρική Siemens να επικοινωνήσει με τους κυρίους Χριστοφοράκο, Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ, για να προσπαθήσει να οργανώσει συναντήσεις με μέλη της επιτροπής στο Μόναχο. «Σε περίπτωση που αρνηθούν, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο».

2. Η Siemens προτρέπει στα μέλη της επιτροπής να επικοινωνήσουν με της διωκτικές αρχές της Γερμανίας και των ΗΠΑ, και να ζητήσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους.

3. Η Siemens προτίθεται να οργανώσει συνάντηση μεταξύ μελών της επιτροπής και της Debevoise.

Τέλος η Siemens, σημειώνει πως για την ίδια η αγορά, της Ελλάδας είναι πολύ σημαντική, για αυτό και προσπαθεί να ανταποκριθεί με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: